Crowdfunding pentru HomeFest!

Pentru a da prilejul cit mai multor oameni sa se bucure de gustul culturii de casa, HomeFest a inceput astazi o campanie de crowdfunding. Prin aceasta campanie, ne propunem sa atragem participarea oamenilor care cred ca cultura se poate simti ca la ea acasa in orice casa si care vor sa devina promotori ai acestui concept. Daca vreti sa ne sustineti, o puteti face pe platforma de crowdfunding potsieu.ro. Tot acolo veti afla si ce recompense speciale v-am pregatit! Printre ele: carti cu dedicatie de la autor, desene personalizate, borcane cu bunataturi si, bineinteles, tot felul de ocazii de a merge la teatru in alte case sau chiar in sufrageria voastra.

Daca, pina pe 2 aprilie, reusim ca impreuna sa stringem suma de 6.000 de lei, HomeFest va ajunge in peste 15 case si apartamente din Bucuresti, transformind sufragerii si bucatarii in scene temporare pentru peste 20 de spectacole si ateliere! Iata de ce si cum:

HomeFest: ideea

Imagineaza-ti cum ar fi sa mergi la o piesa de teatru in sufrageria cuiva, chiar in cartierul tau! Mai mult, imagineaza-ti o harta a Bucurestiului pe care, in loc de institutii, sunt marcate case si apartamente din toate cartierele orasului, care gazduiesc peste 20 de pe piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte!

HomeFest este primul festival cultural care se desfasoara in case si apartamente. Daca primariile se ocupa de fatade, noi va propunem reabilitari interioare prin evenimente artistice. Incepind cu aprilie 2014, HomeFest aduce arta in spatiul domestic, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a va intilni vecinii si in alta parte decit pe scara blocului sau la piata. HomeFest inseamna cultura de casa!

Noi credem ca a venit momentul sa ne inchidem mai des calculatoarele si sa incercam sa ne deschidem usile pentru intilniri cu cei de langa noi.

HomeFest: ce va fi

In luna aprilie, intre 12 si 20, locuitorii cartierelor Bucurestiului au ocazia de a se reuni in diverse apartamente pentru a participa la peste 20 de spectacole de teatru, dans, muzica si concerte. Pot avea o experienta culturala inedita chiar in blocul in care locuiesc sau in apropiere!

HomeFest propune, pentru prima oara in tara, implicarea comunitatiilor din diferite cartiere in organizarea evenimentelor programate in festival: spatiile sunt puse la dispozitie de persoanele care vor sa gazduiasca piesele si sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei. Mai mult, gazdele sunt direct implicate in organizarea evenimentelor si intimpinarea spectatorilor. Acestia sunt mai ales vecinii lor de bloc si din cartier, care au astfel ocazia sa se intilneasca si in alt context decit cel prilejuit de asteptarea liftului sau rezolvarea vreunei probleme administrative in bloc.

HomeFest face posibila o legatura dintre public si artisti mai directa si mai apropiata decit in spatiile de joc conventionale. Spectatorii ajung astfel sa interactioneze si sa se raporteze mai strins la cartierul si blocul din care fac parte… cit si la ceilalti, in principal cei care locuiesc in vecinatate.

Fiecare eveniment, desfasurat intr-un apartament diferit, va prilejui o intilnire aparte intre spatiul familiar, domestic, si actul artistic, prin care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila.

Cultura de casa merge dincolo de aceasta prima editie a festivalului. HomeFest, alaturi de alte initiative marca lorgean theatre, isi propune sa schimbe, prin arta, mentalitatea in privinta locuirii in mediul urban.

HomeFest are nevoie de tine pentru a ajunge in cit mai multe cartiere

Avem deja asigurata o parte din finantare, care face posibila acoperirea costurilor pentru jumatate din cele peste 20 de evenimente pe care ni le-am propus pentru primul festival artistic din sufragerii, dormitoare si bucatarii. Dar, pentru ca HomeFest sa ajunga in cit mai multe dintre casele si apartamentele Bucurestiului, avem nevoie de ajutorul vostru!

Banii strinsi vor fi folositi pentru a plati artistii, a acoperi costurile de productie, recuzita necesara spectacolelor si a realiza citeva materiale de promovare in cartier (flyere, postere).

Prin platforma potsieu.ro ne dorim sa ajungem la oamenii care isi doresc, ca si noi, sa dam prilejul cit mai multor locuitori ai orasului sa se bucure de gustul culturii de casa.

Sustinatorii vor intra in posesia recompenselor pina pe 30 aprilie 2014. Toate detaliile vor fi trimise pe mail fiecarui sustinator in parte.

Ne puteti sustine pe platforma potsieu.ro, unde veti vedea si mai multe detalii despre minunatele recompense care va asteapta!

HomeFest: cine suntem noi

HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre, primul teatru de apartament din Romania. Lansat in 2008 de Jean-Lorin Sterian, lorgean theatre este in prezent un reper al scenei culturale independente romanesti. A gazduit de-a lungul anilor piese de teatru si de dans contemporan, ateliere si experimente artistice, la care au participat, in total, peste 1000 de persoane. In 2014, dupa ce numeroase apartamente, case (chiar si autobuze) au fost transformate in spatii dedicate artei cu ajutorul lorgean theatre, festivalul HomeFest reprezinta continuarea fireasca a experientelor si experimentelor in spatii domestice.

Advertisements
%d bloggers like this: