Despre noi

HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre.

lorgean theatre transpune teatrul si art performance-ul in spatiul privat si locuit. Este o forma de teatru comunitar, independent, desfasurat in spatii domestice, care vizeaza crearea si consolidarea legaturilor sociale. Ne propunem sa reinterpretam si sa personalizam institutia teatrului pentru ca, din punctul nostru de vedere, audienta este la fel de importanta ca reprezentatia in sine.

Abordarea noastra fata de actul artistic este una prietenoasa, apropiata, nepretinzind niciodata ca oferim Arta cu A mare. Ne propunem la propriu sa aducem cultura in casele oamenilor. In acest fel, lorgean theatre ofera atit publicului, cit si actorilor/performeri o experienta remarcabila, neintilnita in alte spatii dramatice.

lorgean theatre este prezent in peisajul cultural romanesc din decembrie 2008. In cei peste cinci ani de existenta a gazduit mai bine de 25 piese de teatru si performance-uri, cu peste 75 reprezentații. Peste 1o00 de spectatori au trecut pragul garsonierei care gazduieste lorgean theatre, iar din 2012 in alte 11 apartamente.

Echipa HomeFest

Jean-Lorin este scriitor si dramaturg. A publicat citeva carti de literatura si una despre lorgean theatre, teatrul pe care l-a deschis in propria garsoniera din 2008. S-a specializat in raspindirea culturii de casa pe care o recomanda cu incredere tuturor in doze regulate, sub atenta supraveghere a actorilor.

Livia s-a desfasurat in ultimii opt ani in diverse proiecte de development care sustin inovatia si antreprenoriatul cultural si social. Cu lorgean theatre a interactiontat mai intii in calitate de spectator, apoi de gazda pentru patru spectacole la ea acasa si pesemne ca i-a placut foarte mult de vreme ce acum face parte din echipa.

Cristina a intimpinat publicul si a coordonat evenimente marca lorgean theatre din 2008 pana in prezent, a studiat Artele Spectacolului in Franta si Belgia, a facut parte timp de trei ani din echipa Temps d’images, festivalul de teatru, dans si imagine foto/video din Cluj-Napoca, si stie sa faca prajituri de casa.

Advertisements