Program

12 aprilie

Legenda Marelui Inchizitor

Trei atu-uri pentru un regal teatral: un scriitor celebru, Feodor Dostoievski, un regizor prestigios, Radu Penciulescu, şi inegalabilul actor Victor Rebengiuc.

Spectacolul porneşte de la un episod distinct din ultimul roman al lui F.M. Dostoievski, „Fraţii Karamazov”. Un text fascinant despre pervertirea credinţei de către reprezentanţii Bisericii, un spectacol despre deriva exerciţiului religios care sfârşeşte prin a desconsidera învăţătura creştină şi a o corupe în folosul puterii. Un text profetic despre “fericirea universală”, ţelul final al tuturor experienţelor totalitare din secolul XX.

Ora 19:00 // Locatie: SIPOTUL FINTINILOR // Gazda: Lorin

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

 

Largo

concept si performance : Vlad Basalici

Piesa Largo porneste de la acel ritual casnic desfasurat pe vremea in care fotografiile nu erau doar colectii de pixeli ci obiecte pastrate cu grije in cutii de carton. Pe atunci gazda ajungea invariabil sa prezinte musafirilor pozele ce compuneau o istorie personala . In acest proiect , Vlad Basalici foloseste performativ acest mecanism pentru a impartasi cu cei veniti la lorgean theatre o poveste non lineara spusa prin fotografii care vor circula rand pe rand la fiecare participant in parte intr-un ritm lent calculat, pentru a devoala un periplu personal printre intamplarile si texturile orasului.

Ora 19.30 // Locatie: MAGHERU, Blocul EVA // Gazda: Loredana

REZERVARI AICI – intrucit acest spectacol va fi urmat de spectacolul How it Works, in aceeasi casa, rezervarile se fac pentru ambele spectacole – SOLD OUT!

 

How It Works

Instalaţie / Performance

Cristina Lilienfeld (concept şi coregrafie) Loredana Larionescu (dramaturgie, găzduire) Andrei Dragomir (artă vizuală, instalaţie)

Totul a pornit de la goana după realizări, după atingerea scopurilor, de la cum ne punem în mişcare pentru a ajunge la obiective şi a ne ridica la înălţimea aşteptărilor. Pornind de la această idee, am creat o instalaţie deschisă spre examinare: am pus alături un corp şi nenumărate maşinării, toate în funcţiune – mecanisme care acţionează, precum corpurile care se mişcă înspre scop.

Urmărim să cultivăm curiozitatea oaspetelui de a afla cum funcţionează obiectele, creând un cadru care să incite această curiozitate: fiecare oaspete primeşte o lupă şi este invitat să examineze corpul şi obiectele. Toate sunt deschise spre a fi studiate, nu au jenă nici secrete, şi totuşi, există poate o diferenţă fundamentală între ele: în ce constau oare alegerile corpului, spre deosebire de maşinile automate?…

Ora 20.00 // Locatie: MAGHERU, Blocul EVA // Gazda: Loredana

REZERVARI AICI – intrucit acest spectacol va fi precedat de Largo, in aceeasi casa, rezervarile se fac pentru ambele spectacole – SOLD OUT!

 

13 aprilie

Apartament +

Apartament + reunește proiectele propuse de trei artiste care, deși urmăresc direcții diferite, folosesc aceeași comunicare directă cu participanții. Fie că sunt 1:1 sau pentru un grup restrâns, cele trei proiecte oferă o experiență personală nemediată: un program personalizat de aerobic, o gustare cu poveste, o seară de activități domestice plăcute.

Locatie: CALEA VICTORIEI // Gazda: Ada

Înscrierile se fac separat pentru fiecare eveniment. Locurile sunt limitate.

AA+: Aerobic meets artist cu Raluca Croitoru

Destindere duminicala: o sedinta personalizata, individuala, de aerobic creativ.

Orele 16.00 – 19.00

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

Food as a weapon: What happened tomorrow cu Kiki Mihuță

“Supermarketul devenise singurul loc din care puteai cumpara mâncare, iar hrana disparuse de pe rafturi, înlocuită de cornul modern al abundenței reprezentat de produsele procesate. Și pentru că multe din acele noutăți ne înșelau în mod deliberat simțurile cu ajutorul unor îndulcitori și arome artificiale, nu ne mai puteam baza pe propriul miros sau gust pentru a ști ce mâncam. Ceea ce numeam hrană nu se mai putea numi mâncare.”

Orele 16.00 – 19.00

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

Mirosul de Proaspăt Spălat de Daniela Pălimariu

Atmosfera devine foarte relaxată, aproape intimă; în cameră se face cald de la abur și miroase a detergent, puțin umed, dar proaspăt și curat; pe rând, fiecare trece pe la o masă de călcat și își dă seama că momentul cel mai plăcut e acela în care, cu atenția împărțită între vizionarea filmului și cămașa de bumbac, nu se mai gândește la nimic.

Orele 19.00 – 21.00

REZERVARI AICI

 

How to: The Non-projects, Non-Vernisaj Vlad Iepure 

Proiectul “How to: Nonprojects of art” este compus dintr-o serie de lucrari care sint parte a unui manual. Cu ajutorul acestor instructiuni, lucrarile vor fi inserate de catre oameni în proprile apartamente. Realizarea lor tine de alegerea fiecaruia, pozitionindu-le în acest fel între arta si cotidian.

Ora 19.00 // Str. TOAMNEI 8 // Gazda: Cristina

REZERVARI AICI

 

14 aprilie

Talk To the Bomb

De Ruxandra Pop

Regia: Lala Misosniky

Cu  Gratiela Badescu, Alexandru Fifea, Iosif Capota

“Talk to the Bomb este o poveste despre pierderea inocenței, despre maturizare, despre revelații care te agață seara la o bere si apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul. Respirația spectatorului, pe care îl simți aproape având în vedere dimensiunile apartamentului, impune o sinceritate de care într-un spațiu mai mare poti fugi”. (Rucsandra Pop)

Ora 20.00 // CALEA DOROBANTI 55 // Gazda: Sabina

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

 

Acasa

de Stefan Caraman
cu Ruxandra Coman
regia Razvan Ropotan
intim. incomod. interzis minorilor sub 15 ani.

In seara asta ti se serveste numai Ruxandra Coman jucand rolul Ruxandrei Coman. O fata a dracului de vie gata sa iti fie prieten de nadejde, deschisa sa-si impartaseasca povestile cele mai intime cu tine. Tu trebuie sa fii deschis numai. Si sa iti dai voie sa faci orice. La teatru, jena este un sentiment interzis.

ORA 20.00 // B-dul CHISINAU // Gazda: Irina

REZERVARI AICI

 

15 aprilie

Ce zile frumoase!

de Samuel Beckett

cu Iulia Georgeta Popescu

Regie: Iulian Suman,

Scenografie (costum):  Maria Nicola

Piesa lui Beckett are doua personaje: Winnie și Willie. Din rațiuni ce țin de economia spectacolului, în scenă apare fizic doar Winnie, personajul jucat de Iulia Popescu. Însa Willie e tot timpul scenă și, chiar dacă publicul din sală nu îl vede, il simte în permanență acolo. Piesa lui Beckett e construita în jurul unei convenții unice în istoria teatrului: personajul Winnie e îngropat în pământ până la mijloc, apoi în actul 2 până la git.

Ora 20.00 //  Str AGATHA BIRSESCU // Gazda: Raluca

REZERVARI AICI

 

Monoloagele Vecinului

one-man show cu Laurentiu Banescu, pe muzica din Subcarpati.

O succesiune de secvente in care sunt prezentate cu umor diverse tipologii frecvent intalnite in societatea romaneasca: batranul zgarcit si ipohondru, golanul lipsit de maniere si educatie, smecherul narcisist si limitat, antisocialul suferind de mania persecutiei si a teoriei consipratiei, si multi altii, intr-un performance nonconformist.

Ora 20.00 // SPLAIUL INDEPENDENTEI // Gazda:  Ioana

REZERVARI AICI

 

16 aprilie

Dog Day Afternoon

Concept: Jean-Lorin Sterian

Video: Ciprian Muresan

La început a fost Dog Luv. S-a întâmplat să-l întâlnesc pe Ciprian Mureşan in 2009, chiar dupa ce-l terminase de filmat. Pentru cei care l-au vazut în galeriile de arta e un video, pentru cei care l-au vazut pe ecranul laptopului e un film, pentru cei care l-au simtit pe pielea lor la lorgean theatre e un performance. Cred că experienţele importante le trăieşti singur(ă). nu ai cum să le împărtăşeşti. De aceea le cer spectatorilor să nu vină însoţiţi la acest performance.

Ora 20.00 // MOGOS VORNICU // Gazda: Ioana

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

 

Omul Pubela

teatru descompus de Matei Visniec.

Regia: Alexandru Nagy.

Cu: Alexandru Bogdan, Stefan Pavel si Vlad Dragulin

O calatorie in lumea lui Visniec, prin ochii tinerilor performeri. Un labirint de senzatii si situatii.

Ora 21.00 // 13 SEPTEMBRIE // Gazda: Alex

REZERVARI AICI 

 

17  aprilie

Sfarsit, work in progress

cu/de Robert Balan

Am 34 de ani şi am început să folosesc tot mai des expresia “pe vremea mea”. Am inceput să dau sfaturi atunci când nu mi se cer, să iau tot mai multe pastile şi leacuri băbesti, să mă culc devreme. Am început sa mă gândesc că ar trebui sa devin “om responsabil”.
Spectacol recomandat persoanelor peste 30 de ani.

Producător: Asociatia Art No More. Cu sprijinul lorgean theatre, Teatrul 7, Teatrul Apropo, Premiul de Regie al Bucharest Fringe 2013.

Ora 20.00 // PANAIT CERNA  // Interfon 77

REZERVARI AICI

 

Quintet

Screening, David Bloom

Ora 19.00 // MAGHERU, bloc EVA

REZERVARI AICI – SOLD OUT

 

Camera 1306[I Am Myself]

concept: Cosmin Manolescu

coregrafie & interpretare: Cosmin Manolescu & Catrinel Catană

co-producători: Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor & Centrul Național al Dansului București cu sprijinul: Cullberg Ballet (Stockholm) și Asociatia 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, Centrul de Cultură “George Apostu” din Bacău

Spectacolul-instalație „Camera 1306 [ I Am Myself]” conceput de Cosmin Manolescu și interpretat împreună cu Catrinel Catană ocupă temporar un apartament din București în cadrul festivalului HomeFest, pentru o serie specială, care va deschide sezonul 4 (2014) al spectacolului. Presa de specialitate l-a vazut ca pe un spectacol “fantasmă” despre “corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima “un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios și cu siguranță, fragil”, și care face apel la “puterea imaginației fiecăruia”.

STRADA BUCUR NR 4-6 // Gazda: Oana

ora 18.00: REZERVARI AICI

ora 19.00: REZERVARI AICI

ora 20.00: REZERVARI AICI

ora 21.00: REZERVARI AICI

 

O seara cu tanti Lili

Workshop de Goblen

Va amintiti de doamna din liftul de la Laptarie? Cu siguranta ca v-ati uitat la  miinile ei care apasau butoanele si apoi se reintorceau grabite la ac. Tanti Lili va va conduce timp de doua ceasuri (si nu doua etaje) in fascinanta lume a goblenului. Va asteptam cu ac si ata, noi va oferim pinza.

Ora 18.00 // Piata 1 MAI //  Gazde: Ina, Lia si Lili

REZERVARI AICI

 

18 aprilie

Why So Serious?

De Anca Stefan

cu Gratiela Badescu

Antonia incearca sa castige simpatia invitatilor cu personalitatea ei “neserioasa”, creata dupa un plan minutios. Fiecare spectator este un musafir care trebuie cucerit. Gazda il serveste cu marturisiri, fie ele din copilarie sau din viata intima, cu jonglerii, cu dans, trucuri, surprize sau povestioare amuzante. Cum este cand gazda se straduieste prea mult? Se simt invitatii comod, se simt flatati sau sunt, pur si simplu, dezorientati? Cine primeste si cine ofera atentie, de fapt?

Ora 20.00 // PACHE PROTOPESCU 19 // Gazda: Gabi

REZERVARI AICI

 

Striptease

De/cu Alice Pons

Strip-tease reprezintă o serie de scurte performance-uri solo care explorează binecunoscuta acţiune de striptease. Mai mult decât un simplu performance, piesa se transformă într-un moment intim împărtăşit cu publicul, o întâlnire de socializare, un striptease al conceptului de striptease. Prin diferite abordări, piesa va dezgoli şi tachina performerul, dar totodată şi publicul, corpul şi omul, emoţiile şi cugetările, va explora şi cerceta graniţa dintre artist şi public, intimitate şi performativitate, instigând diferitele forme ale individualităţii seducătoare.

Ora 20.00 // Strada CASIN // Gazda: Alex  Calin

REZERVARI AICI

 

19 aprilie

lansare Poeziilaprimamana

De Andrei Hutuleac

Editura Karth

Huţuleac se ocupă mai mult cu a fi spectatorul obiectiv şi amuzat al vieţii lui, decît cu a-şi trăi viaţa. Şi cum stă el aşa spectator la viata lui – spectator plătitor de bilet, bineînţeles – din cînd în cînd simte nevoia să tragă nişte constatări. Huţ nu trage niciodată concluzii, el trage constatări. Astea-s poeziile lui Andrei Huţuleac. Constatări obiective despre viaţa care îl trăieşte. Şi cum viaţa lui Huţ nu e o viaţă ieşită din comun, cititorul de poezie huţulesciană are tot timpul senzaţia că ar fi putut scrie şi el exact acelaşi lucru ca Huţ, dacă s-ar fi gîndit un pic mai mult. De fapt, n-ar fi putut, e doar sentimentul ala pe care ţi-l dau lucrurile făcute simplu şi organic, sentimentul că poţi şi tu, sau că e şi un pic din tine acolo. Şi cînd colo, numai Huţ poate scrie ca Huţ. (Lia Bugnar)

Ora 19.30 // PACHE PROTOPOPESCU // Colivia

REZERVARI AICI

 

Concert We Singing Colors

We Singing Colors se gaseste la imbinarea dintre instrumentele acustice si armonii vocale.

Formatia exploreaza si experimenteaza tinuturi muzicale diverse,  isi scriu propriile povesti si-si doresc ca lumea sa intre in ele, ajutindu-se de la instrumentele folosite (chitara, clapa, dar si mini-instrumente ca triola, oua, chimes) dar si de locurile in care au sustinut concertele: cluburi, cafenele, pe acoperisuri, in parcuri, in taxi.

Pe 10 aprilie isi vor lansa primul album – “Made of wool, Made of heavy metal”, pe care il vor prezenta in cadrul HomeFest.

Ora 21.00 // PACHE PROTOPOPESCU // Colivia

REZERVARI AICI

 

20 aprilie

Inchiderea: A VHS Evening with HomeFest

Ora 20.00 // Sipotul Fintinilor // Lorin

REZERVARI AICI – SOLD OUT!

 

Bloc si omPentru alte intrebari si detalii legate de festival, puteti si suna la 0726.10.30.10

 

 

 

Advertisements